Tonyina vermella de Blanes a la planxa

INGREDIENTS

Tonyina
Oli d'oliva verge 
Sal
Pebre negre mòlt

Oli d'all i julivert

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Una recepta molt senzilla, però és important seguir dos consells perquè ens quedi bé: La qualitat del peix i el temps de cocció.

Escalfem la planxa. Ha d'estar ben calenta.
Salpebrem la tonyina i la pinzellem amb oli.
Posem la tonyina a la planxa i la deixem coure un o dos minuts per cada costat. El temps de cocció depèn del gruix de la tonyina. Podem controlar el temps de cocció mirant  com canvia el color a la part del gruix.

La podem servir amb oli d'all i julivert i acompanyar-la amb pa amb tomàquet o unes verdures. Nosaltres l'hem servit amb carabassó enfarinat i fregit.

Preparació de l'oli d'all i julivert
En un morter aixafem un gra d'all amb una mica de sal, hi afegim el julivert tallat i ho piquem bé. Afegim oli, remenem, barregem i ja el tenim llest.


PER SABER-NE MÉS

És important que no posem l'oli directament a la planxa. Està molt calenta i l'oli es crema. És més saludable pinzellar el tall de tonyina amb oli.

La tonyina vermella és un aliment destacat en la dieta Mediterrània, gràcies a les seves múltiples propietats beneficioses per a la salut. En la seva composició destaca la presència d'àcids grassos Omega-3. És rica en minerals com el seleni, el fòsfor i el magnesi, aporta diferents vitamines (A, B, B3, B9, B12 i D) i constitueix una font excel·lent de proteïnes d'alt valor biològic.

 

VIDEORECEPTA
Tonyina vermella a la planxaLa recepta en 1 minut


RESULTAT A TAULA

Un plat senzill, bo, saludable i ràpid de preparar


Montse i Júlia