INGREDIENTS
Tonyina
Oli d'oliva verge
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'all i julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Una recepta molt senzilla, però és important seguir dos consells perquè ens quedi bé: La qualitat del peix i el temps de cocció.
Escalfem la planxa. Ha d'estar ben calenta.
Salpebrem la tonyina i la pinzellem amb oli.
Posem la tonyina a la planxa i la deixem coure un o dos minuts per cada costat. El temps de cocció depèn del gruix de la tonyina. Podem controlar el temps de cocció mirant com canvia el color a la part del gruix.
La podem servir amb oli d'all i julivert i acompanyar-la amb pa amb tomàquet o unes verdures. Nosaltres l'hem servit amb carabassó enfarinat i fregit.
Preparació de l'oli d'all i julivert
En un morter aixafem un gra d'all amb una mica de sal, hi afegim el julivert tallat i ho piquem bé. Afegim oli, remenem, barregem i ja el tenim llest.
PER SABER-NE MÉS
És important que no posem l'oli directament a la planxa. Està molt calenta i l'oli es crema. És més saludable pinzellar el tall de tonyina amb oli.
La tonyina vermella és un aliment destacat en la dieta Mediterrània, gràcies a les seves múltiples propietats beneficioses per a la salut. En la seva composició destaca la presència d'àcids grassos Omega-3. És rica en minerals com el seleni, el fòsfor i el magnesi, aporta diferents vitamines (A, B, B3, B9, B12 i D) i constitueix una font excel·lent de proteïnes d'alt valor biològic.
VIDEORECEPTALa recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Un plat senzill, bo, saludable i ràpid de preparar
Montse i Júlia