INGREDIENTS PER A 2 persones
1 Serviola d'uns 600 g aprox.
2 llimones
oli d'oliva verge
Sal
50 ml de vi blanc
Romaní o altres herbes aromàtiques
Pebre rosa en gra, 1 cullerada aprox.
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin la serviola.
Fem suc d'una de les llimones, l'altra la laminem i reservem.
Preescalfem el forn a 180-190 ºC.
Posem paper sulfuritzat a la safata del forn i l'untem amb oli.
Salem el peix per dins i per fora, li fem uns talls a cada costat.
A cada tall hi posem la llimona laminada, també n'hi posem algun tall a dins i posem el peix a la safata.
Posem una branca petita de romaní dins del peix i un parell més a la safata.
Afegim el pebre rosa.
Mullem el peix amb vi blanc, amb el suc de llimona i un raig d'oli.
Enfornem uns 25 minuts, cada forn és diferent, hem de controlar.
La servim acabada de fer, acompanyada amb verdura de temporada o amanida.
PER SABER-NE MÉS
La serviola, círvia o peix llimona és un peix blau que normalment fa uns 30 - 50 cm. És un peix exquisit de carn molt fina. Ideal per fer al forn, també recomanem fer-ne cebiche.
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix molt bo, saludable i fàcil de preparar.
Montse i Júlia