INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 déntol d'1,5 kg
1 bitxo
4 grans d'all
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Sal
Per a la guarnició
4 patates
1 pebrot verd
1 ceba tendra
4 grans d'all
Oli d'oliva verge
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que netegin el peix i ens separi els lloms.
Preparació de la guarnició
Tallem el pebrot i la ceba tendra a la Juliana.
Laminem els alls. Pelem les patates i les tallem a rodelles de 0,5 cm.
Posem oli en una paella i hi afegim el pebrot, la ceba, els alls i les patates.
Ho deixem coure a foc lent fins que les patates estiguin quasi cuites.
Passem la guarnició a una plata de forn i la reservem.
Salem el peix. Untem una safata de forn amb oli i hi posem els lloms de peix amb la pell a sobre.
Posem al forn al mateix temps les dues plates; la del peix i la de les patates.
Ho deixem coure tot plegat 10 minuts a 180 ºC-190 ºC.
Posem oli en una paella, hi afegim els alls laminats i el bitxo sense llavors, tallat petit.
Vigilem que l'all no es cremi. Ho retirem del foc i reservem.
Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suc que ha deixat a la plata, hi afegim el julivert ben picat i remenem.
Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i bitxo i l'acompanyem amb la guarnició.
PER SABER-NE MÉS
Podem fer aquesta recepta amb altres tipus de peix d'escata, com ara orada, calet, pagell, pagre, etc.
RESULTAT A TAULA
Un peix al forn senzill i boníssim, us agradarà.
Montse