INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,5 kg d'aranyes grosses
3 grans d'all
2 tomàquets madurs
1 kg de patates
1 ceba
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre mòlt
Julivert
Per al brou
Els caps i espines del peix
Aigua mineral
1 gra d'all
1 ceba o 1 porro
Julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem que ens netegin les aranyes i les tallin a trossos.
Els caps els utilitzarem per fer brou, si són grossos, demanem que els obrin per la meitat.
Per fer el brou
En una olla petita posem un raig d'oli, l'escalfem i hi afegim els caps, mitja ceba tallada a trossos i un gra d'all.
Remenem, quan el peix comenci a agafar-se al fons de la cassola, afegim l'aigua i el julivert.
Bullim 25 minuts, parem el foc i el reservem.
Per fer l'allioli negat
En un morter posem els alls, la sal i ho piquem bé, afegim una mica d'oli, remenem i reservem.
Per fer les aranyes
Ratllem 2 tomàquets i els reservem.
Piquem una ceba, un all i ho reservem.
Posem un raig d'oli en una cassola, l'escalfem i hi afegim la ceba.
Quan sigui mig cuita afegim el tomàquet ratllat i ho sofregim.
Mentrestant, pelem les patates i les esqueixem.
Quan el sofregit està fet hi posem les patates, barregem amb el sofregit i afegim el fumet.
No cal que cobreixi totalment les patates, posarem la quantitat suficient perquè es coguin.
Salpebrem, deixem coure uns 10 o 15 minuts i incorporem el peix.
El temps de cocció el marquen les patates, quan estiguin cuites, el peix ja està llest.
Uns minuts abans de servir, rectifiquem el punt de sal i hi posem per sobre un parell de cullerades d'allioli negat.
PER SABER-NE MÉS
L'aranya és un peix molt bo per fer suquet. L'aranya ha de ser grossa perquè té moltes espines. Aprofitarem el fumet i el suc que sobri. El guardarem, podem fer una bona sopa de pa per un altre àpat.
VIDEORECEPTALa recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Un plat de pescadors senzill i gustós.
Montse i Júlia