INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 serrans penegals de mida mitjana
5 alls
6 tomàquets madurs
4 o 5 patates
Pebre vermell dolç, mitja cullerada de cafè
Oli d'oliva verge extra
Sal
3 o 4 llesques petites de pa
25 g d'ametlles torrades
Per al brou
Els caps dels penegals
½ ceba
2 grans d'all
Oli
750 ml d'aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer el brou
En una cassola petita posem un raig d'oli, l'escalfem, afegim els caps dels penegals, la ceba tallada en 4 trossos i els alls.
Remenem i quan el peix s'agafi al fons de la cassola, afegim l'aigua.
Deixem bullir uns 25 minuts.
Parem el foc i reservem calent.
Per fer el suquet
Rentem lleugerament el peix i l'eixuguem amb paper de cuina.
Pelem els tomàquets, els triturem i els reservem.
Posem oli en una cassola, l'escalfem, daurem els alls, el pa, retirem i reservem.
Afegim el pebre vermell i el tomàquet triturat.
Ho deixem coure lentament 20 o 30 minuts fins que quedi ben concentrat.
De tant en tant mullem amb un cullerot de brou.
Pelem les patates i les esqueixem.
Un cop el sofregit fet, afegim el brou i les patates.
Uns 10 minuts abans d'acabar afegim el peix.
Preparem la picada amb el pa, els alls fregits i les ametlles.
Afegim la picada 5 minuts abans d'acabar.
Apaguem el foc i deixem reposar una estona.
Servim calent.
PER SABER-NE MÉS
Aquest tipus de suquets els cuinaven els pescadors amb el peix que es repartien al final de la jornada. Amb serrans penegals queda boníssim. El podem cuinar amb tota mena de peix.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un plat mariner, per sucar-hi pa i llepar-se els dits.
Montse i Júlia