Xipirons amb ceba

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de xipirons
2 grans d'all
800 g de ceba de figueres
1 fulla de llor
Sal
Pebre blanc mòlt
Oli d'oliva verge extra
75 mil de vi blanc


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem les cebes i les tallem a làmines. Posem una paella al foc amb 50 ml d'oli, afegim els alls, els donem un parell de voltes uns 5 minuts, afegim la ceba i la fulla de llor. Remenem uns minuts i deixem ofegar tapat a foc lent.
Mentrestant, netegem els xipirons, els esbandim i els posem en una escorredora. Preparem una altra paella, hi posem oli, salpebrem els xipirons i els fregim amb l'oli calent. Compte, esquitxen!
Un cop fregits, els afegim la ceba que tenim mig feta a l'altra paella, remenem, ho mullem amb el vi i deixem coure destapat a foc suau uns 15 o 20 minuts. Rectifiquem de sal i servim calent.


PER SABER-NE MÉS
Per fer aquest plat, podem utilitzar vi blanc sec aromàtic, vi de xerès o vermut sec; tot hi va bé. És important començar a coure la ceba per separat i que no ens agafi color, l'hem d'ofegar. Amb aquestes quantitats surten 4 platets justos, com a aperitiu per compartir. Hem de pensar que els xipirons redueixen molt. Si volem racions més abundants, hem d'augmentar les quantitats. Una altra opció és bullir arròs de gra llarg o basmati com acompanyament.


RESULTAT A TAULA
Molt fàcil de fer si controlem la intensitat del foc i el temps de cocció. Què vagi de gust!

Júlia