Càntera de Blanes al forn

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 càntera per persona, o mitja en funció de la mida
1 bitxo
4 grans d'all
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Sal

Per a la guarnició
4 patates
1 pebrot verd
1 ceba tendra
4 grans d'all
Oli d'oliva verge
Sal
Vi blanc
Vinagre

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem al peixater que ens netegi el peix i ens separi els lloms.

Preparació de la guarnició

Tallem el pebrot i la ceba tendra a la Juliana. Laminem els alls. Pelem les patates i les tallem a rodelles de mig cm. Posem oli en una paella i hi afegim el pebrot, la ceba, els alls i les patates. Ho deixem coure a foc lent fins que les patates estiguin quasi cuites i reservem.
Salem el peix. Untem una safata de forn amb una mica d'oli, hi posem els lloms de peix amb la pell a sota i un raig d'oli. Enfornem 10 o 12 minuts a 200 ºC.
Mentre es fa el peix, posem oli en una paella, hi afegim els alls laminats i el bitxo sense llavors picat.
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suc que ha quedat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa d'all i bitxo i l'acompanyem amb les patates.

PER SABER-NE MÉS
Podem fer aquesta recepta amb molts tipus de peix, com ara orada, calet,  pagell, pagre, déntol, etc.

RESULTAT A TAULA
Un peix al forn senzill i ràpid de fer.

Montse i Júlia