INGREDIENTS
Per fer la base
150 g galetes Maria
80 g de mantega
2 cullerades de pell de llimona ratllada
Per fer la crema
500 g de formatge Philadelphia
250 ml de llet
100 g de sucre
2 sobres Vainilla, 8 g cadascun
4 làmines de gelatina
25 g de móres per fer suc o unes gotes de colorant vermell
Per fer la cobertura
300 g de mores
El suc de mitja llimona
120 g de sucre
130 ml d’aigua
3 làmines de gelatina
Per decorar
50-60 g de mores
Altres fruits vermells
PREPARACIÓ TRADICIONAL
Preparem un motlle desmuntable de 22 cm, folrat amb paper de forn.
Preparem la base
Triturem les galetes ben fines a la picadora.
Barregem en un bol la galeta picada, la pell de llimona ratllada i la mantega amb textura de pomada, fins a aconseguir una barreja homogènia.
Posem la barreja al motlle, la compactem i l'anivellem amb una espàtula.
Tapem amb film i reservem a la nevera.
Preparem la crema
Posem 4 làmines de gelatina a remullar amb aigua uns minuts.
En un cassó posem el formatge i remenem fins que quedi d'una textura suau.
Afegim la llet, continuem barrejant, incorporem el sucre i la vainilla.
En aquest punt ho escalfem suaument sense deixar de remenar, no ha de bullir.
Hi afegim les làmines de gelatina hidratades.
Quan tinguem la barreja calenta, la retirem del foc i incorporem unes gotes de colorant o suc de mora fins a obtenir un color rosat.
Aboquem la barreja al motlle que hem preparat.
El deixem a la nevera mínim una hora i mitja.
Ho podem deixar tota la nit.
Preparem la cobertura
Posem 3 làmines de gelatina en remull amb aigua uns minuts.
Triturem les mores amb la batedora, en reservem per decorar.
Colem el triturat i posem el suc en un cassó.
Afegim el suc de llimona, l'aigua, el sucre i escalfem suaument sense deixar de remenar. No ha de bullir.
Afegim la gelatina, la barregem i colem la cobertura sobre la crema, que ha d'estar ben freda.
Deixem a la nevera 2 hores més.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Preparem la base
Posem les galetes dins del vas. Programem 10 segons, velocitat 7.
Seguidament, afegim la pell de llimona ratllada i la mantega a trossos. Programem 10 segons, velocitat 5.
Passem la barreja al motlle, el compactem i l'anivellem.
Tapem amb film i guardem a la nevera.
Preparem la crema
Posem 4 làmines de gelatina a remullar amb aigua uns minuts.
Posem tots els ingredients al vas. Programem 10 minuts, 80 ºC, velocitat 2.
Aboquem la crema al motlle que hem preparat, deixem refredar i reservem a la nevera una hora i mitja.
Ho podem deixar tota la nit.
Preparem la cobertura
Posem 3 làmines de gelatina en remull amb aigua uns minuts.
Afegim tots els ingredients al vas, menys la gelatina. Programem 10 minuts, 80 ºC, velocitat 3.
Filtrem la barreja amb un colador per eliminar les llavors de les móres.
Tornem a posar al vas el líquid filtrat, hi afegim la gelatina. Programem 5 minuts, 50 ºC velocitat 3.
Escampem la cobertura sobre la crema, que ha d'estar ben freda.
Deixem a la nevera 2 hores més.
PER SABER-NE MÉS
Si recollim móres en temporada, les podem congelar netes i ben escorregudes. Quan les descongelem estaran perfectes i en podem menjar tot l'any.
Recepta adaptada de la Paola, blogera de Zenzero @ limome.
VIDEORECEPTALa recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Un pastís suau, boníssim i vistós.
Montse i Júlia