Mousse de mató amb taronja

 

INGREDIENTS PER A 6 o 8 PERSONES

225 g de mató
150 g de nata muntada
50 g de sucre
1 full de gelatina
1 taronja

Confitura de taronja i safrà
100 ml de suc de taronja
50 g de sucre
1/2 culleradeta de safrà
1g d'agar-agar

 
PREPARACIÓ

Posem el full de gelatina a hidratar.
En un bol, posem la meitat del mató i l'escalfem una mica al microones.
Hi afegim el full de gelatina i remenem fins a desfer-lo.
Incorporem el sucre, la resta del mató i ho remenem bé.
Finalment, hi afegim la nata muntada.
Ho deixem refredar a la nevera.

Preparem la confitura
Escalfem el suc de taronja i, abans que comenci a bullir, hi posem el sucre i l'agar-agar.
Hi afegim el safrà, ho deixem infusionar 5 minuts i deixem refredar.
Pelem la taronja a sang, separem els grills sense la pell blanca la reservem.
Al moment de servir, muntem el plat amb la mousse de mató, la melmelada i els grills de taronja.


PER SABER-NE MÉS
Ho podem acompanyar amb una teula de Santa Coloma o una neula. Per simplificar, podem utilitzar melmelada de taronja comercial i comprar la nata muntada.

RESULTAT A TAULA
Unes postres diferents, molt vistoses i que donen poca feina.
Recepta adaptada del llibre Dolces sensacions, de Jordi Roca. Que vagi de gust!


Montse i Júlia