INGREDIENTS PER 6-8 PERSONES
250 g de formatge cremós, Philadelphia
250 g de formatge mascarpone
75 g de formatge rul·lo de cabra sense la pell
2 iogurts naturals tipus grec
3 ous
150 g de sucre
El suc d'una llimona
La pell ratllada d'una llimona
80 g de farina de Maizena
1 cullerada de llevat químic Royal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En un bol gran barregem la Maizena, el llevat i ho reservem.
En un altre bol ratllem la pell de la llimona sense la part blanca, espremem la llimona, hi afegim la resta dels ingredients i els barregem amb la batedora fins a obtenir una massa fina i sense grumolls.
Afegim la Maizena i el llevat i ho acabem de barrejar.
Preparem un motlle untant amb mantega i empolvorant amb farina.
Aboquem la barreja, ho entrem al forn calent a 180 ºC, 45 minuts.
El deixem refredar i el desemmotllem.
PER SABER-NE MÉS
Hem d'anar amb compte amb el motlle que utilitzem. Els pastissos de formatge tenen una textura molt líquida. Si el motlle és desmuntable i no ajusta bé, la massa degotarà dins del forn. Hem d'untar el motlle amb mantega i enfarinar-lo bé per tal que, un cop cuit, es desprengui sense trencar-se. La cocció ha de ser precisa, si el coem massa estona, el pastís ens quedarà fort. L'hem de punxar amb un escuradents: si surt líquid, el coem una mica més; si l'escuradents surt amb petits grumolls, està fet. En els pastissos de formatge, difícilment ens sortirà l'escuradents net. Com que porta farina de blat de moro aquest pastís és apte per a celíacs, però no us oblideu d'enfarinar el motlle amb Maizena. Com tots els pastissos de formatge, milloren si els deixem reposar un dia a la nevera. Si volem més gust de llimona, hi posem iogurt de llimona.
RESULTAT A TAULA
Un pastís de formatge amb gust de llimona, senzill, ràpid i fàcil de fer. Que vagi de gust!
Júlia