Mona de Pasqua de gema

INGREDIENTS

Un pa de pessic bàsic
4 ous de 50 g
50 g de sucre per cada ou, 200 g
1 llimona
130 g de granet d'ametlla crua
Ous de xocolata
Pollets i plomes per decorar


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació i cocció de pa de pessic bàsic
Preparem un pa de pessic bàsic. (veieu recepta)

Preparació i cocció de la gema
Separem els rovells de les clares.
Amb les varetes manuals, barregem en un cassó els rovells amb el sucre i hi afegim un raig de suc de llimona.
Ho posem a foc suau remenant sense parar, la mescla va espessint.
Ens farà escuma, és normal, quan arrenqui el bull, retirem del foc.
Deixem refredar.

Torrem el granet d'ametlla
Posem el granet d'ametlla a torrar en una safata al forn a 150 ºC, uns 15 minuts.
Retirem i deixem refredar.

Muntem la mona
Tallem el pa de pessic per la meitat, l'omplim amb una part de la gema i el tapem.
També cobrim la part superior i els laterals.
Amb les mans i la fulla d'un ganivet enganxem el granet d'ametlla al voltant.
Guarnim al nostre gust.

PER SABER-NE MÉS

Una mona més fàcil de fer del que sembla. Gaudiu de la preparació i guarniu-la al vostre gust. Guardeu-la a la nevera.


RESULTAT A TAULA

Una mona de Pasqua clàssica, de gust fi i molt elegant. Que vagi de gust!


Montse i Júlia