Pastís danes de poma

 

INGREDIENTS
5 o 6 pomes Golden
3 ous
150 g de sucre
125 g de mantega
Mantega per untar el motlle
180 g de farina 
1 sobre de llevat químic
Un pols de sal
1 llimona
2 cullerades soperes de brandi
Un polsim de coriandre en pols 


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem les pomes i les tallem a quarts, de cada quart en fem talls regulars sense arribar al final.
Els posem en un bol, els ruixem amb el suc de la llimona, tapem i reservem.
En un segon bol, tamisem la farina, la barregem amb la sal i el llevat i reservem.
En un tercer bol, blanquegem els ous amb el sucre.
Fonem la mantega al microones i l'afegim a poc a poc al bol dels ous i el sucre.
Un cop barrejat hi posem el brandi.
Seguidament, incorporem la barreja de farina a poc a poc, en dues o tres vegades treballant amb espàtula.
Encenem el forn a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Preparem un motlle d'uns 30 cm, l'untem amb mantega i l'empolsimem amb farina.
Hi aboquem la massa i l'allisem amb l'espàtula.
Disposem els talls de poma tal com es veu a la fotografia.
Ho entrem al forn uns 30 minuts.
La poma ha d'estar cuita i les vores del pastís daurades.
Fem la prova de l'escuradents; si surt net ja està cuit.
Retirem el pastís del forn i el deixem refredar.
Abans de servir hi posem sucre llustre per sobre.


PER SABER-NE MÉS
El podem menjar tebi o fred. El podem acompanyar amb nata. Amb cafè o té és perfecte. Els talls de poma els hem de posar ben junts, un cop la poma cou perd volum. Aquest pastís l'hem trobat com a pastís danès i pastís alemany. Hi ha diferents versions i totes bones. Aquest l'he trobat en una enciclopèdia de cuina de fa moltíssims anys.


VIDEORECEPTA
Pastís de pomaLa recepta en 3 minuts

RESULTAT A TAULA
Per als amants dels pastissos de poma, aquest l'heu de tastar!


Júlia i Montse