Sopa de cogombre i alfàbrega

INGREDIENTS

600 g de cogombre
50 g de ceba de Figueres
1 iogurt natural
1 cullerada de vinagre suau 
50 g d'oli d'oliva verge extra
6 fulles d'alfàbrega
1 gra d'all
Sal
Pebre blanc mòlt

PREPARACIÓ 

Pelem els cogombres, els tallem a trossos i el posem al vas de la batedora o del robot.
Reservem unes rodelles fines per decorar.
Afegim la ceba tallada, el iogurt, el vinagre, l'oli, l'alfàbrega, el gra d'all, la sal i el pebre.
Triturem fins que quedi ben homogeni.
Si utilitzem Thermomix 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
El deixem a la nevera fins al moment de servir.

PER SABER-NE MÉS

És recomanable utilitzar cogombres petits. Són més tendres i amb llavors petites. El cogombre és ric en fibra, ferro, calci, potassi, fòsfor, magnesi i un munt de vitamines.


RESULTAT A TAULA

Un entrant fresc, lleuger i saludable.

 

Montse i Júlia