PREPARACIÓ PER A 4 PERSONES
INGREDIENTS
125 g de porro
100 g de ceba de Figueres
600 g de carabassa
1 poma golden
50 g d'oli d'oliva
800 ml de brou de verdures suau
Sal
Pebre blanc
Per fer el brou de verdures
La part verda del porro
Un tros d'api
Una ceba
Un tros de pebrot verd
2 pastanagues
Julivert
Oli d'oliva verge
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Sal
Preparem el brou
Pelem la ceba i la tallem a octaus.
Rentem el pebrot i el tallem a trossos.
Pelem les pastanagues i les tallem a rodelles. Rentem el julivert.
Posem oli en una olla, quan sigui calent afegim les verdures i les saltem uns minuts.
Afegim l'aigua, bullim 25 minuts, colem i reservem.
PREPARACIÓ TRADICIONAL
Pelem la ceba, la tallem i reservem.
Netegem el porro, el tallem i reservem.
Pelem la carabassa, la tallem a trossos i reservem.
En una olla afegim oli. Ofeguem la ceba i el porro fins que quedi transparent.
Pelem la poma i la carabassa, les tallem a trossos i les afegim a l'olla.
Ho deixem uns minuts, remenem. Afegim 750 ml de brou de verdures.
Bullim 25 minuts i parem el foc.
Uns minuts abans d'acabar salpebrem.
Deixem que perdi temperatura i triturem amb la batedora.
Rectifiquem de sal i ajustem la textura afegint caldo, si cal.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Pelem la ceba, la tallem a quarts, tallem el porro a trossos i ho posem dins del vas. Programem 5 segons, velocitat 5.
Amb l'espàtula, fem baixar la ceba i el porro de les parets del vas, afegim l'oli. Programem varoma, 5 minuts, velocitat 2.
Pelem la carabassa i la poma, les tallem a trossos i les afegim al vas. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim 800 ml de brou, salpebrem. Programem 25 minuts, varoma, velocitat 2.
Triturem programant 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
Ajustem la textura afegint més brou, si cal.
PER SABER-NE MÉS
El brou de verdures és molt fàcil fer-lo a casa. Podem fer-ne més quantitat i guardar-lo per a altres preparacions. La crema de carabassa es guarda uns dies a la nevera i es congela bé.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una crema saludable i econòmica. La podem servir acompanyada de crostons de pa y julivert o porradell picat.