INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cebes de Figueres
1 l de brou de carn o de verdures
100 g de formatge ratllat
4 llesques de pa
2 cullerades de farina
15 g de mantega
Oli d'oliva verge extra.
50 ml de brandi
4 ous, opcional
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la ceba a la Juliana.
Posem oli i mantega en una paella.
Afegim la ceba, salem i la coem a foc suau fins que estigui ben feta.
Torrem les llesques de pa al forn a 200 ºC.
Escalfem el brou.
Quan la ceba estigui cuita li afegim la farina, remenem, mullem amb el brandi i una mica de brou.
Ho barregem i ho afegim al brou.
Posem la sopa en olletes o en bols individuals que puguin anar al forn.
Posem una llesca de pa torrat a cada bol, formatge ratllat i gratinem.
PER SABER-NE MÉS
El brou per fer la sopa, pot ser de caldo de pollastre, de verdures o el brou de bullir verdures. Si agrada amb ou, abans de posar el caldo, podem afegir un ou cru o poché.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Una recepta d'aprofitament, bona i econòmica.
Montse i Júlia