INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de carabassa
1 porro gran, la part blanca
200 g de ceba
5 dl d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada sopera de curri en pols
3/4 l d'aigua mineral o filtrada
Crostons de pa per servir la sopa
PREPARACIÓ SISTEMA TRADICIONAL
Pelem la carabassa i la tallem a trossos.
Pelem la ceba i la tallem en 4 trossos.
Rentem el porro i el tallem a rodanxes d'un cm.
Posem una olla amb oli d'oliva a foc suau.
Afegim les verdures tallades i donem unes voltes fins que comencin a suar.
Afegim la sal i el curri, remenem un parell de minuts i ho cobrim amb l'aigua mineral freda.
Deixem que la crema bulli uns 30 minuts, fins que les verdures estiguin toves.
Triturem amb la batedora elèctrica i rectifiquem de sal.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Pelem la ceba, la tallem a quarts, tallem el porro a trossos i ho posem dins del vas. Programem 5 segons, velocitat 5.
Amb l'espàtula, fem baixar la ceba i el porro de les parets del vas, afegim l'oli i programem varoma, 5 minuts, velocitat 2.
Pelem la carabassa, la tallem a trossos i l'afegim al vas. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim el curri, l'aigua, la sal i programem 25 minuts, varoma, velocitat 2.
Triturem programant 1 minut a velocitat progressiva 5-10.
Rectifiquem de sal i d'aigua al gust.
RESULTAT A TAULA
El curri dóna un gust molt aromàtic a aquesta sopa. Compreu-lo de bona qualitat, el resultat és molt diferent.
PER SABER-NE MÉS
Servida amb crostons de pa queda rodona. No té patata ni cap làctic, el gust és molt pur i suau. Si volem la crema més fina, la passem pel colador xinès. Es congela molt bé.
Júlia